Europæisk Kulturhovedstad Århus 2017 og Landsby Laboratoriet indtager Struer industri havn 2 -16 december

By | Seahorses - Myter og Halmballer

Med projektet Seahorses – Myter og Halmballer flytter Landsby Laboratoriet deres laboratorie og skæve ideer til Struer i et 14 dages festfyrfærkeri af forestillinger, koncerter og julebals byttehandler.

Sammen med lokale landmænd og entreprenører har folkene fra Landsbylaboratoriet forvandlet den rå fabrikshal under DLG siloen til en unik, poetisk og smuk teatersal. Alt er bygget op med 24 bigballer og 25 tons sand for at gøre plads til 150 tilskuere, 3 islandske heste, skuespillere og musikere fra Odin Teatret, 2 norske ny cirkus artister og ikke mindst en flamenco guitarist og en flamencodanser fra Spanien og Mexico.

Forunden havnen, arbejer Landsby Laboratoriet også ude i de små landsbyer omkring Ølby-Fousing i samme periode. Motoren i dette arbejde vil være den Polske teatergruppe Teatr Brama fra Goleniów. Gruppen er i forbindelse med deres arbejde støttet af det polske kulturministeium i forbindelse med Aarhus2017.

 

Nedslag i programmet for Seahorses – Myter og Halmballer:

2 December kl 16.00 – 18.00  slår  Landsby laboratoriet dørene op til ” Seahorses, myter og halmballer ” med en gigantisk åbningsparade som starter foran Struer Rådhus og kulminerer i en julebals-byttehandel på havnen med Struer Shantykor, Syng dig glad koret, traktorer, nuværende Borgmester Mads Jakobsen, en telskoplæsser, ballet dansere, heste og alle artisterne.

Her vil også den 45 meter høje videoinstallation skabt af den Italienske kunstner Stefano di Buduo blive indviet. Installationen vil igennem de 14 dage være det visulle fyrtårn for Seahorses projektet.

 

8 – 10 december samt 13 -16 december kl. 18.00 spilles 7 aftener familieforestillingen

“Saeta ved havet”. En poetisk, dramatisk og humoristisk cirkusforestilling med heste, akrobater og flamenco.

Samt ikke mindst, inkluderet i billetprisen, aftensmaden bestående af en varm tallerken fra stjernekokken Rehne Bank fra Plexus i Idom-Råsted.

 

I løbet de 14 dage projektet varer vil der ligeledes om formiddagen og eftermiddagen

være små og større Julebals-byttehandler på havnen og i salen.

Her deltager flere hundred børn, unge og gamle fra børnehaver, folke og musik-skoler og aktivitetscentre i Struer kommune.

I byttehandlerne møder pensionistkoret med akrobaten og teleskoplæsseren, bådebyggeren med flamencoguitaristen og traktoren med balletdanseren.

 

6 , 7 og 14 December kl 11.00 -12.30 vil der være 3 store julebals-byttehandler.

 

9 december kl 20.00 – 22.00 Ungdoms julebal med lokale rock-bands, Video kunstnere, og Saeta artisterne

 

10 december kl 13.00 – 15.00 Indtager den Polske teatergruppe Teatr Brama salen. Sammen med en stor gruppe herboende Polske arbejdere, Struer Shantykor og Saeta artisterne laver de en julesangsmaraton med polske, spanske , norske og danske julesange tilsat hæsblæsende vestjysk festpolenaise og halsbrækkende trapez.

 

Billetsalg til forestillingen Saeta ved havet kan købes på http://www.landsbylaboratoriet.dk/event/saetes-ved-havet/

 

Eller QR kode

Resten af arangementerne er gratis dog med begrænset plads så kom i god tid.

 

Projektet er støttet af:

LAG Struer-Holstebro, Plexus Idom-Råsted, Idom-Råsted Borgerforening, Aarhus2027, Struer Kommune, Det Polske Kulturministerium, Holstebro Kommune, Landsby Laboratoriet

 

Deltagere og samarbejdspartnere i projektet:

Syng dig glad koret, Struer musikskole, Struer Shantykor, Nordvestjysk Fjordkultur, Struer-Holstebro havn, Bremdal Skole, Limfjordskolen, Odin Teatret, Landsby Laboratoriet, Plexus Idom-Råsted, Dansk And A/S, Mikkel Lund, Struer kommune, Ausum Gård, Helle Kamp,  Henrik Lauersen, Holstebro Balletskole, Ølby-Fousing Borgerfoening, Teatr Brama, Asp Plejecenter, Venligboerne, Langhøj Skolen og Mariehønen, Ricardo Garcia, Julie Gunn, KompaniTO, Aesop Studio

 

Med venlig hilsen

Kai Bredholt og Per Kap Bech Jensen

info@landsbylaboratoriet.dk

51364770

Landsbylaboratoriet modtager kåring fra Mission Re-Think

By | Uncategorized | No Comments

At tage imod når man mindst forventer det, at gå den lige vej med skæve idéer og gribe fremtiden med traditionerne i behold er blot nogle af de ting som Landsbylaboratoriet arbejder med. Velkommen til Festjylland og tak til Mission Re-think og de tre agenter. Vi har en mission om at gøre det hele noget mere festlig; men hvad det konkret udmønter sig i eller hvad resultaterne bliver i landsbylaboratoriet vides først om 9 år. Se afsnittet fra min 6.49-12.30 og selve voteringen på marken ved Estrupvej min 19.52.

http://www.tv2oj.dk/…/kunstmuseet-aros-vil-gentaenke-kultur…

#missionrethink#festjylland#aarhus2017#takfornomineringen#landbymodelholstebro#idområsted#holstebro

xxCirkus på kanten fra tårnet

Modvind til møller giver nye idéer

By | Uncategorized | No Comments

quijote_picasso-blog2

Normalt har vindmøllerne det bedst i modvind, men trods udsigten til at kunne bruge møllevingerne som lokal dynamo for lokale initiativer, så sættes det nu på pause for en stund; men pause betyder ikke, at man så finder en anden løsning igennem samarbejde med #vindteam, der har planer om at sætte vindmøller op i nærheden. #landsbylaboratoriet går igen den lige vej med skæve idéer:-)

http://m.dagbladet-holstebro-struer.dk/…/elpriser-saetter-p…

#vindenergi#vindmøller#nyemodeller#idområsted#holstebro#detskalværesjovt

Så er Biennale programmet ude

By | Uncategorized | No Comments

SÅ er programmet ude i en mere håndfast version, der passer ned i en lomme eller taske.

Vi glæder os til 14 dage, hvis vejrguderne er med os, vil det bliver under åben himmel alle dage.

 

Arrangementerne foregår i Halm Colosseum på Estrupvej, dog ikke ”Den allersidste dans”, der foregår i PLEXUS Idom-Råsted.

Billetter kan købes – på Landsbylaboratoriets hjemmeside: www.landsbylaboratoriet.dk eller i PLEXUS Idom-Råsted, Idomlundvej 23B, Idom Kirkebyeller  ved indgangen før forestillingerne

 

Parkering er ved PLEXUS. Der etableres handicap parkering på Estrupvej 2, tæt ved Halm Colosseum. Der vil være WC faciliteter på pladsen.

 

Med i entréprisen til ”Hamlet til Hest” er Rehne Banks biennalebrød med fyld. Der kan købes specialbrygget øl, hjemmelavet limonade

og kaffe i forbindelse med alle forestillinger.

 

I tilfælde af dårligt vejr, flyttes forestillingerne til Stalden ved Helle og Børge, Idomlundvej 21

Programmet kan hentes her: Biennalen

Stor økonomisk samarbejdsaftale mellem Altibox og Idom-Råsted

By | Uncategorized | No Comments

Idom-Råsted Borgerforening, Landsby Laboratoriet, Idom Biennalen, Idom-Råsted Idrætsforening og PLEXUS Idom-Råsted har indgået en eksklusiv samarbejdsaftale med Altibox.

 

Idom-Råsteds samarbejde med Altibox startede tilbage i 2013, hvor Borgerforeningen henvendte sig med et ønske om fiberbredbånd til området. Der var fra start stor interesse for områdets ønske og projekt og der blev hurtigt lavet en række arbejdsfordelinger for at kunne komme i gang med realiseringen af fiberbredbånd i Idom-Råsted. I løbet af 2014 fik Borgerforeningen samlet de nødvendige underskrifter og i foråret 2015 gik de første gravemaskiner i gang.

 

I dag er mere end 70 % af Idom-Råsteds husstande på fibernettet og dermed fremtidssikret.

Altibox har i øvrigt støtte andre initiativer i Borgerforeningen med 90.000,-.

 

I starten 2016 blev der igen rettet henvendelse til Altibox, denne gang med en forespørgsel på endnu et samarbejde og en ide til gavn for os begge. Henover foråret er der blevet holdt en række møder og den 18. april 2016 blev endnu et samarbejde med Altibox en realitet.

 

Aftalen er eksklusiv fordi den bidrager med et fast årligt beløb på 30.000,- til idrætsforening og dens aktiviteter, derudover indeholder aftalen økonomisk råderum til at iværksætte nye og spændende initiativer og ideer til glæde for os begge.

 

Det er åbenlyst hvad området og dets foreninger kan få ud af samarbejdet, men hvad får Altibox ud af det? Hele ideen med samarbejdet er at Idom-Råsted og Altibox fra dags dato hele tiden har hinanden i tankerne når det kommer til skæve ideer og gode historier. Altibox er interesseret I at støtte lokale initiativer og det er her Idom-Råsted er kommet ind i billedet.

 

Idom-Råsted er kendt for sit engagement og sine skæve ideer, og med det nystartede Landsby Laboratorie og den kommende Idom Biennale der løber fra den 28. maj til den 11. juni, var det oplagt at starte samarbejdet op nu, så Altibox får chancen for at bakke op om Idom-Råsteds nye kulturfestival.

 

Aftalen løber foreløbig til og med år 2020 og der venter os alle mange sjove oplevelser i dette samarbejde.

 

Idom-Råsted Borgerforening.

Idom-Biennalen godt på vej

By | Uncategorized | No Comments

Idom-Biennalen er snart på trapperne, og hvis du er i tvivl om, hvad du skal slutningen af maj til start juni til at gå med, så tjek programmet ud for Idom-Biennalen ud her: http://www.landsbylaboratoriet.dk/events/

I løbet af Arpil vil vi løfte sløret for flere arrangementer, så del gerne siden med andre og inviter flere til at synes godt om vores facebook side ‪#‎landsbylaboratoriet‬‪#‎idområsted‬‪#‎idområstedborgerforening‬‪#‎gentænklandsbyen‬‪#‎aarhus2017‬

IDOM BIENNALEN 2016, 28 Maj – 11 Juni

By | Uncategorized | No Comments

Den første udgave af Idom Biennalen nærmer sig. Biennalen er en af de første større aktiviteter sat i gang af Landsby Laboratoriet. Det skal være med til at sætte Idom og Råsted på det kulturelle Danmarks og Europakort.

Det er tanken og drømmen at Idom Biennalen bliver en begivenhed hvor børn, unge og gamle kan mødes og udveksle ideer, kæpheste, drømme, musik, madopskrifter,blomsterbinderi og meget mere. Kort sagt et sted hvor man kan dele det man brænder for.

Skærmbillede 2016-02-27 kl. 12.16.10Som navnet antyder vil Biennalen vende tilbage hvert andet år og et af Biennalens centrale mødesteder vil være det store Halm Colosseum som opføres på John og Karen Margrethes mark ved Estrupvej og søerne. ( hvis vi får de nødvendige tilladelser fra kommune og naturstyrelsen ) En miniudgave af Halm Colosseum vil blive opført foran Plexus.

En af aktiviteterne i Biennalen er forestillingen ” Hamlet til hest ” hvor prøverne allerede er i fuld gang, og vil fortsætte hen over foråret indtil gallapremieren
den 28. maj kl. 17.30. I forestillingen som spilles 7 gange medvirker udover lokale ryttere, musikere, en flamencodanser og heste, også 2 unge ny-cirkus artister fra Norge, der er specialiseret i reb, trapez og hår akrobatik. De vil begge bosætte sig og arbejde i Idom-Råsted i 3 uger.

Forestillingen “Hamlet til hest” er bare en af de aktiviteter som er i støbeskeen til Idom Biennalen. Der arbejdes også på ideer til blandt andet en børnedag, en ungeaften, en flamenco-nat og et ældre-træf. Hvor blandt andet Humørgruppen fra Holstebros nye seniorhus har verdenspremiere i Plexus på deres nye forestilling ” Den allerbedste dans”.

 

 

En teleskoplæsser, to heste, 45 tons halm, to ny-cirkus artister fra Norge og en masse gode lokale folk?

By | Uncategorized | No Comments

Hvad får man ud af en teleskoplæsser, to heste, 45 tons halm, to ny-cirkus artister fra Norge og en masse gode lokale folk? ‪#‎landsbylaboratoriet‬ er så småt gået igang med årets arbejde og I kan allerede glæde jer til årets ‪#‎idombiennale‬, hvor også alle landsbyer fra ‪#‎Rethinkthevillige‬ er inviteret til at byde ind – http://dagbladet-holstebro-struer.dk/…/idom-borgere-vil-byg…