Hæng i her på siden

...der vil løbende komme flere informationer om lokationer, talere og ikke mindst programmet

 

Velkommen til Landsbymødet 180 grader

Mødet løber fra middag til midnat d.29. april 2017

 

Programmet for 180 grader

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilmeld dig her og sørg for at være en af de første

LANDSBYMØDET 1800

– 12 Landsby-Taler/Village-Speaks som kan ændre verden.

d.29. april 2017 fra kl.12.00 til 12.00 om aftenen i landsbyen Idom Råsted i Festjylland

En god landsbyide er en ide som involverer så mange som muligt af en landsbys beboere og hvor der er brug for netop det, som hver enkelt er god til.

Den skæve ide får os til at nytænke og synligøre vores landsby og de evner vi hver især besidder.

Landsbymødet 180 grader er den anden af Landsbylaboratoriets årlige fixpunkter.

Hvor vi første gang med  Idom Biennalen  afprøvede en masse initiativer i praksis ønsker vi med Landsbymødet at dele vores erfaringer med andre landsbyer og lærer af deres erfaringer.

Og ved at invitere dem ind i hjertet af vores laboratoriet gøre det synligt for dem og os selv, hvad det var der fik ideerne til at fungerer.

Titlen 180 grader henviser til at sætte tingene på hovedet og se det på en anden måde , at se det genkendelige på en ny måde eller at vende sig om og høste af de erfaringer der blev gjort eller som generationer før os har gjort, eller at se ud i verden hele horisonten rundt efter nye ideer.

Idom Råsted og Landsbylaboratoriet har skabt mottoet

” Vi går den lige vej med skæve ideer ”

Med Landsbymødet 180 grader nytænker vi folkemødet på Bornholm og kultur mødet på Mors og sætter fokus på det meget lavpraktiske i landsbyudvikling:

” jamen hvordan gør man ? – ” sådan gør man og det er ikke så svært hvis man arbejder sammen.”

Landsbymødet 180 grader er også en lancering af  “Landsbymodel Holstebro ” som netop tager udgangspunkt i det skæve møde, i mødet mellem de institutioner som normalt ikke mødes og hvor kulturen bruges som værktøj til at kickstarte lokale projekter i landsbyens skole, kulturhus sportshal, kirke , spejderhus, frilandsgrise farm, mælkeproducent, jagtklub, foredragsforening , herrekor, pensionistforening, rideklub mm.

Det vil også være meget synligt under hele mødet ved at hallen, skolen, søen, kirken, stalden bliver til de teatralske rum som danner rammen om Landsby – Talerne.

Vi vil med mødet også globalisere ideerne som er blevet til, i de landsbyer hvor vores Landsby -Talere bor og arbejder.

Gøre dem let forståelige og tilgængelige for deltagerne således at det kan blive en værktøjskasse de kan tage direkte med hjem og bruge i deres hverdag.

Og gøre dem verdensomspændende ved at gøre det muligt at følge det på livestream eller senere downloade det direkte fra nettet.

 

Støtte til projektet

Generelt om Landsbymødet

Landsbymødet vil være stedet, hvor folk går med deres holdning. Således er det en variant af folkemødet på Bornholm; men sat ind i rammen af en landsby. Det vigtigste vil være at få sat ”emner” til debat. Der er ingen emner eller temaer, der er for store eller små; men folk må debattere med deres fødder – forstået på den måde at hele Idom-Råsted, under landsbymødet, åbner forskellige rum som scene for debatterne. Det kan være en have, en stue, et køkken, en plet i naturen eller en lade. Kortet for landsbymødet vil således være båret af landsbyens åbenhed og villighed til at sætte sig selv og hinanden i spil. Efter hvert landsbymøde vil der blive udarbejdet en ”hvidbog”, der kan tage forskellige former og som ikke nødvendigvis vil være et digert skriftligt værk.