Campidolio scenografi med balletdanser

Biennalen repræsentere den konkrete afprøvning af forskellige laborerede kulturbegivenheder mellem lokale og professionelle aktører. Den røde tråd i Biennalen vil være en kulturperformance opbygget omkring ”en af de store historier” som f.eks. Hamlet, Don Quixote eller Ulysses, hvor lokale og professionelle kræfter arbejder sammen om en fælles præsentation med udgangspunkt i deres håndværk. Således siddestille akrobaten med traktorføreren, balletdanseren med hesterytteren, digteren med hyrden etc. Foruden dette vil biennalen også være et kulturelt mødested, hvor forskellige lokale aktører vil fremvise, afsøge og undersøge nye former for udtryk sammen. Det kan være den lokale sportsklub, der sammen med en akrobat oprette en ”akrobat fodbold” i biennale perioden etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Idom Biennalen 2018

Vivaldi og Vestjylland d.21-30. juni 2018

I et gigantisk Halmcolosseum bygget af 55 tons halm, tager en gruppe skuespillere, heste, akrobater og ryttere, publikum med på en rejse gennem Vestjyllands 4 årstider akkompagneret af Antonio Vivaldis musik.

 

En familieforestilling med indlagt aftensmad. ( Rehne Banks Biennalebrød med fyld ) Pris Voksne: 150 kr   Børn (under 12 år ) 100 kr  Gratis for børn under 3 år

 

Forestillinger 21,22 24,27,28,29,30 Juni alle dage kl 17.30 undtagen Søndag som er  kl 16.00

Sted Halmcolosseum: Estrupvej 3 7500 Holstebro

I tilfælde af regn opføres forestillingen indendørs.

( Sted Stalden ved Grydeå: Idomlundvej nr 19 7500 Holstebro.)

Om Biennalen i 2016 – IDOM BIENNALEN 2016, 28 Maj – 11 Juni

Den første udgave af Idom Biennalen nærmer sig. Biennalen er en af de første større aktiviteter sat i gang af Landsby Laboratoriet. Det skal være med til at sætte Idom og Råsted på det kulturelle Danmarks og Europakort.

Det er tanken og drømmen at Idom Biennalen bliver en begivenhed hvor børn, unge og gamle kan mødes og udveksle ideer, kæpheste, drømme, musik, madopskrifter,blomsterbinderi og meget mere. Kort sagt et sted hvor man kan dele det man brænder for.

Som navnet antyder vil Biennalen vende tilbage hvert andet år og et af Biennalens centrale mødesteder vil være det store Halm Colosseum som opføres på John og Karen Margrethes mark ved Estrupvej og søerne. ( hvis vi får de nødvendige tilladelser fra kommune og naturstyrelsen ) En miniudgave af Halm Colosseum vil blive opført foran Plexus.

En af aktiviteterne i Biennalen er forestillingen ” Hamlet til hest ” hvor prøverne allerede er i fuld gang, og vil fortsætte hen over foråret indtil gallapremieren den 28. maj kl. 17.30. I forestillingen som spilles 7 gange medvirker udover lokale ryttere, musikere, en flamencodanser og heste, også 2 unge ny-cirkus artister fra Norge, der er specialiseret i reb, trapez og hår akrobatik. De vil begge bosætte sig og arbejde i Idom-Råsted i 3 uger.

Forestillingen “Hamlet til hest” er bare en af de aktiviteter som er i støbeskeen til Idom Biennalen. Der arbejdes også på ideer til blandt andet en børnedag, en ungeaften, en flamenco-nat og et ældre-træf. Hvor blandt andet Humørgruppen fra Holstebros nye seniorhus har verdenspremiere i Plexus på deres nye forestilling ” Den allerbedste dans”.

 

Se kalenderen her og køb billetter til forestillingen HAMLET TIL HEST her