Med projektet Seahorses – Myter og Halmballer flytter Landsby Laboratoriet deres laboratorie og skæve ideer til Struer i et 14 dages festfyrfærkeri af forestillinger, koncerter og julebals byttehandler.

Sammen med lokale landmænd og entreprenører har folkene fra Landsbylaboratoriet forvandlet den rå fabrikshal under DLG siloen til en unik, poetisk og smuk teatersal. Alt er bygget op med 24 bigballer og 25 tons sand for at gøre plads til 150 tilskuere, 3 islandske heste, skuespillere og musikere fra Odin Teatret, 2 norske ny cirkus artister og ikke mindst en flamenco guitarist og en flamencodanser fra Spanien og Mexico.

Forunden havnen, arbejer Landsby Laboratoriet også ude i de små landsbyer omkring Ølby-Fousing i samme periode. Motoren i dette arbejde vil være den Polske teatergruppe Teatr Brama fra Goleniów. Gruppen er i forbindelse med deres arbejde støttet af det polske kulturministeium i forbindelse med Aarhus2017.

 

Nedslag i programmet for Seahorses – Myter og Halmballer:

2 December kl 16.00 – 18.00  slår  Landsby laboratoriet dørene op til ” Seahorses, myter og halmballer ” med en gigantisk åbningsparade som starter foran Struer Rådhus og kulminerer i en julebals-byttehandel på havnen med Struer Shantykor, Syng dig glad koret, traktorer, nuværende Borgmester Mads Jakobsen, en telskoplæsser, ballet dansere, heste og alle artisterne.

Her vil også den 45 meter høje videoinstallation skabt af den Italienske kunstner Stefano di Buduo blive indviet. Installationen vil igennem de 14 dage være det visulle fyrtårn for Seahorses projektet.

 

8 – 10 december samt 13 -16 december kl. 18.00 spilles 7 aftener familieforestillingen

“Saeta ved havet”. En poetisk, dramatisk og humoristisk cirkusforestilling med heste, akrobater og flamenco.

Samt ikke mindst, inkluderet i billetprisen, aftensmaden bestående af en varm tallerken fra stjernekokken Rehne Bank fra Plexus i Idom-Råsted.

 

I løbet de 14 dage projektet varer vil der ligeledes om formiddagen og eftermiddagen

være små og større Julebals-byttehandler på havnen og i salen.

Her deltager flere hundred børn, unge og gamle fra børnehaver, folke og musik-skoler og aktivitetscentre i Struer kommune.

I byttehandlerne møder pensionistkoret med akrobaten og teleskoplæsseren, bådebyggeren med flamencoguitaristen og traktoren med balletdanseren.

 

6 , 7 og 14 December kl 11.00 -12.30 vil der være 3 store julebals-byttehandler.

 

9 december kl 20.00 – 22.00 Ungdoms julebal med lokale rock-bands, Video kunstnere, og Saeta artisterne

 

10 december kl 13.00 – 15.00 Indtager den Polske teatergruppe Teatr Brama salen. Sammen med en stor gruppe herboende Polske arbejdere, Struer Shantykor og Saeta artisterne laver de en julesangsmaraton med polske, spanske , norske og danske julesange tilsat hæsblæsende vestjysk festpolenaise og halsbrækkende trapez.

 

Billetsalg til forestillingen Saeta ved havet kan købes på http://www.landsbylaboratoriet.dk/event/saetes-ved-havet/

 

Eller QR kode

Resten af arangementerne er gratis dog med begrænset plads så kom i god tid.

 

Projektet er støttet af:

LAG Struer-Holstebro, Plexus Idom-Råsted, Idom-Råsted Borgerforening, Aarhus2027, Struer Kommune, Det Polske Kulturministerium, Holstebro Kommune, Landsby Laboratoriet

 

Deltagere og samarbejdspartnere i projektet:

Syng dig glad koret, Struer musikskole, Struer Shantykor, Nordvestjysk Fjordkultur, Struer-Holstebro havn, Bremdal Skole, Limfjordskolen, Odin Teatret, Landsby Laboratoriet, Plexus Idom-Råsted, Dansk And A/S, Mikkel Lund, Struer kommune, Ausum Gård, Helle Kamp,  Henrik Lauersen, Holstebro Balletskole, Ølby-Fousing Borgerfoening, Teatr Brama, Asp Plejecenter, Venligboerne, Langhøj Skolen og Mariehønen, Ricardo Garcia, Julie Gunn, KompaniTO, Aesop Studio

 

Med venlig hilsen

Kai Bredholt og Per Kap Bech Jensen

info@landsbylaboratoriet.dk

51364770

%d bloggers like this: